Nettiyleisö etsisi konsulttiapua Yhdysvaltojen ulkopuolelta

Y ksi maailman suurimmista kaupallisista konsulteista on värvätty avustamaan pääministerin esikuntaa seuraavan hallitusohjelman laatimisessa. Amerikkalainen McKinsey & Company on laatinut suunnitelmia muun muassa Suomen terveydenhuoltojärjestelmän ja kilpailupolitiikan uudistamisesta.

Nimimerkki Jarno toivoo tehokkuuden paranevan.

"Toivottavasti ainakin tehokkuus paranee, kun Suomen demokratia yksityistetään amerikkalaiselle yritykselle."

Nimimerkki Kurmelo ei valitsisi konsulttia Yhdysvalloista.

"Tästä ei hyvää seuraa. Riittää kun katsoo Yhdysvaltojen alaspäin menevää taloutta, joka on pitkälti yltiöpäisen ahneen kapitalismin rampauttama. Konsultaatiota olisi ehkä kannattanut kysellä jostain hieman paremmin maailmalla menestyvästä maasta, eikä lähestulkoon konkurssikypsästä."

Nimimerkki Jonas miettii konsultin rahoitusta.

"Maksetaan konsultin palkka rahoilla jotka säästetään kun ei järjestetä vaaleja.Virkamieshallitus,eduskunta lakkautetaan."

Nimimerkki minä vain syyllistää kansanedustajat.

"Ovatko kansanedustajat liian tyhmiä vai laiskoja, kun pitää palkata joku toinen hoitamaan ajattelun. Valtiollisten asioiden hoidattaminen jenkkifirmalla, joka luultavasti on toimeksiannon yhteydessä joutunut tarkistamaan Suomen sijainnin kartalta nostaa kyllä muutenkin karvat pystyyn."

Nimimerkki vielä valitettavasti suomalainen pelkää Suomen ulkoistettavan.

"Näinkö paljon suomen johtajat uskovat suomalaisuteen? Tätä menoahan koko suomi on pian ulkoistettu. Maksamme kai kohta verommekin Chigagoon. Kyllä amerikkalaisuuden ihannointi on huipussaan, siellähän pyyhki niin hyvin ainakin terv.huollossa."

Nimimerkki Vanhanen roviolle listaa Yhdysvaltojen epäkohtia.

"Amerikassa 1 % ihmisistä istuu vankilassa. Toinen prosentti valvoo näitä vankiloita, joista muuten huomattava osa on yksityistetty. USA:n terveydenhuoltojärjestelmä on maailman kallein. Silti se kattaa vain osan väestöstä. Jokainen joka on asunut USA:ssa tietää, miten kehittymätön ja raskas julkinen byrokratia siellä on."