Digitaalinen universumi nelikymmenkertaistuu

Digitaalisen tiedon määrä jopa nelikymmenkertaistuu kymmenen vuoden aikana, arvioi kansainvälinen tutkimuslaitos IDC. Uudesta tiedosta vain neljännes on alkuperäistä tietoa ja loput kopiota.

Nyt digitaalinen "universumi" on noin 800 miljardia gigatavua, joten vuonna 2020 määrä on jo 32 ZB (tsettatavua), eli 32 000 miljardia gigatavua.

Uudesta tiedosta yksilöt muodostavat noin 70 prosenttia. Lisäksi IDC-tutkimuslaitos arvioi, että uudesta tiedosta vain neljännes on alkuperäistä tietoa ja loput kopiota. Samalla sellaisen tiedon määrä, jota ei voida jostain syystä tallentaa kasvaa jopa 60 prosenttiin.

Digitaalisen tiedon määrän kasvua vauhdittaa muun muassa median siirtyminen analogisesta maailmasta digitaaliseen maailman.

IDC tutkimuslaitoksen laskelmien mukaan tiedon määrän kasvu vastaa 23 kirjapinoa, jotka kaikki yltävät 150 miljoonan kilometrin korkeudelle maasta.

Valtavan tietomäärän hallitseminen tarkoittaa sitä, että tietoa hallinnoidaan pilvipalvelujen eli cloud computing -järjestelmän kautta. Siten palvelut eivät ole sidoksissa laitteisiin, vaan niitä voi käyttää eri laitteilla mistä tahansa.