Hyppää sisältöön

Puutarhayrityksen halli tuhoutui palossa Kaarinassa

Puutarhayrityksen teollisuushalli on tuhoutunut palossa Kaarinassa. Jälkisammutustöiden arvioidaan jatkuvan aamuun asti. Viranomaisten mukaan savunmuodostus ei enää aiheuta vaaraa lähialueen ihmisille.

Kuva: Tommi Larikka

Pelastuslaitos kertoi noin kahdelta aamuyöllä, että palopaikalla ei enää näy liekkejä, mutta palopesäkkeiden sammutuksessa muodostuu yhä savua.

Aluksi savunmuodostus oli niin sankkaa, että viranomaiset neuvoivat ihmisiä hakeutumaan sisätiloihin ja sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmastoinnin.

Savua kulkeutui Kuhilaspellon, Kesämäen, Soukkion ja Hulkkion alueelle. Viranomaiset antoivat palosta hätätiedotteen kyseisille alueille. Puolen yön aikoihin hätätiedote kumottiin.

1300 neliön teollisuushalli on tuhoutunut palossa täysin. Yrittäjä Aki Saarelan mukaan rakennuksessa olivat yrityksen pakkaamo, varasto, kylmiö ja toimisto. Teollisuushallissa oli säilytyksessä runsaasti pakkauspahveja ja muoveja ja kasvihuonetarvikkeita.

Hallin lähistöllä olevat viisi kasvihuonetta säästyivät vahingoilta, kertoo omistaja.

Päivystävä palopäällikkö Jorma Elovaara kertoi noin kahdelta aamuyöllä, että sähköt ja kastelujärjestelmät on taas saatu toimimaan kasvihuoneissa. Puutarha pystyy jatkamaan tuotantoaan palosta huolimatta.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan palossa ei ole loukkaantunut ihmisiä. Elovaaran tietoon ei myöskään ole tullut, että palosta levinnyt sankka savu olisi aiheuttanut oireita lähialueen asukkaille.

Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa.

.
.