Hyppää sisältöön

Igorin voima tuntuu jo Bermudalla

Hirmumyrsky Igorin tuulet, aallot ja sadekuurot ovat alkaneet jo piiskata Bermudaa Atlantilla. Igorin keskus on vielä merellä, mutta voimakkaimman myrskyn arvellaan saapuvan saarille viimeistään maanantaina. Bermudan asukkaat ovat suojanneet talojaan, vieneet tavaroitaan suojaan ja varanneet ruokaa myrskyn varalta.

Myrskytuulen Bermudan pääministeri on varoittanut asukkaita, sillä Igor on yksi voimakkaimmista saarta kohdanneista rajuilmoista. Suuri osa matkailijoista lähti Bermudalta jo viime viikolla, kun lentokenttä oli vielä auki.

Igor heikentyi on juuri ennen saapumistaan saarille 1-luokan trooppiseksi hirmumyrskyksi. Sen keskituulen nopeus on noin 40 metriä sekunnissa, puuskissa voimakkaampi. Sadetta arvioidaan kertyvän 150 - 220 milliä. Sateet voivat johtaa tulviin.

Bermudalla myrskyt tavallisia

Bermudalla ollaan totuttu Atlantin myrskyihin, mutta hurrikaanien suoria osumia saarelle on tullut harvoin. Igorin pelätään aiheuttavan merkittävää vahinkoa tiheästi asutulle saarelle, mutta tuhoja vähentää erittäin korkealaatuinen rakennuskanta.

Myrskyn takia Bermudan ennustetaan olevan eristyksissä muutaman päivän ajan. Saaren lentokenttä on suljettu. Asukkaat varautuvat myrskyyn laudoittamalla ja teippaamalla ikkunoita sekä varastoimalla elintarvikkeita, sähköpattereita ja kynttilöitä.

Bermudan ylitettyään myrsky jatkaa matkaansa kohti koillista ja heikentynee edelleen. On mahdollista, että Igorin jäänteet saapuvat Euroopan rannikolle suunnilleen ensi viikonloppuna.

.
.