Hyppää sisältöön

Viikko pullollaan teemaviikkoja

Tänä maanantaina alkavalla viikolla vietetään useita erilaisia teemaviikkoja. Ohjelmaa järjestävät ainakin avaruusviikko, dysleksiaviikko ja eläinten viikko sekä jo sunnuntaina alkanut vanhustenviikko.

Kansainvälisen avaruusviikko alkaa 4. lokakuuta eli päivälleen 53 vuotta sen jälkeen, kun Sputnik 1 laukaistiin Maata kiertävälle radalle. Viikko taas päättyy 10. lokakuuta eli 43 vuotta sen jälkeen, kun solmittiin kansainvälinen sopimuksen avaruuden rauhanomaisesta käytöstä.

Avaruusviikon aikana voi havannoida tähtitaivasta kaukoputkin ja kiikarein useilla paikkakunnilla. Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan mukaan erityisen hyvin näkyy aurinkokunnan suurin planeetta Jupiter ja sen kuut.

Viikon aikana vietetään myös Euroopan laajuisesti Dysleksiaviikkoa. Luku- ja kirjoitushäiriön eli dysleksian teemaviikon aikana järjestetään muun muassa Erilaisen oppimisen hullut päivät tiistaina Helsingissä.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton Sikahyvä elämä? -kampanjalla kiinnitetään huomiota sikojen hyvinvointiin. Eläinten viikon aikana pyritään lisäämään etenkin lasten ja nuorten sikatietoutta.

Tämän viikon aikana vietettävä vanhustenviikko sen sijaan pyörähti käyntiin jo sunnuntaina vanhustenpäivän kunniaksi jäjestetyllä juhlalla Keravalla.

Ensi viikolla vietetään kestovaippaviikkoa.

.
.