Hyppää sisältöön

Nasa kertoo tänään uusista löydöistä

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa pitää torstaina tiedotustilaisuuden, jossa se kertoo ennakkotietojen mukaan uusia tietoja, jotka liittyvät Maan ulkopuolisen elämän etsintään. Arvailut löydöistä liikkuvat ufojen ja maanpäällisen elämän välillä.

Nasan tiedotteen mukaan torstain tiedotustilaisuudessa kerrotaan uusista astrobiologisista löydöksistä, jotka vaikuttavat maapallon ulkopuolisesta elämästä kertovien todisteiden etsintään. Astrobiologia on elämän syntyä, kehitystä, levinneisyyttä ja tulevaisuutta tutkiva tieteenala.

Julkisuudessa on liikkunut villejä arvailuja niin maapallon ulkopuolisen elämän löytymisestä kuin maanpäällisistä uusista löydöistä.

Tähtitieteen professori Esko Valtaoja veikkaa, että Nasan uutinen voisi liittyä maanpäälliseen elämään, jolla olisi merkitystä maapallon ulkopuolisen elämän etsimisessä. Valtaojan mukaan tiedotustilaisuuden asiantuntijat ovat Marsin, Titan-kuun ja maanpäälliseen elämään erikoistuneita tutkijoita, jotka ovat keskittyneet myös maapallon eri elämänmuotojen kemiaan.

Tiedotustilaisuus pidetään Suomen aikaan iltayhdeksältä.

.
.