Hyppää sisältöön

NASA löysi uutta elämää myrkkyjärvestä

Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n uusin löytö ei olekaan kaukana avaruudessa vaan Maassa. Aiemmin tuntemattomia mikrobeja on löytynyt myrkyllisestä järvestä Kaliforniasta.

Nasa löysi elämää kalifornialaisesta myrkkyjärvestä.
Californiassa sijaitsevasta Mono Lake järvestä löytyi uudenlainen mikrobi.

Nyt löydetyillä mikrobeilla on ominaisuuksia, joita ei ole tähän mennessä tiedetty olevan olemassakaan.

NASA on pitänyt aiheesta tiedotustilaisuuden torstai-iltana. Myrkyllisestä Mono järvestä Kalifornista löytyi mikrobi, joka pystyy elämään ja kasvamaan ilman fosforia.

Tutkijat kasvattivat mikrobia laboratoriossa, jossa he poistivat mikrobin käytöstä fosforin ja korvasivat sen arseenilla. Mikrobi pystyi jatkamaan kasvuaan ja käyttämään arseenia solujensa rakennusaineena. Tutkimuksessa huomattiin, että arseenista tuli osa organismin elintärkeää järjestelmää, kuten DNA:ta, proteiineja ja solukalvoja.

Biologit pitävät elämän välttämättöminä edellytyksinä hiiltä, rikkiä, vetyä, fosforia, typpeä ja happea. Löydös lisää uuden näkökannan näihin välttämättömyyksiin.

Löydöksen teki biokemisti Felisa Wolfe Simon. Hän arvelee, että löydös auttaa ymmärtämään elämänkiertoa maailmankaikkeudessa.

- Jos löydökseni pitää paikkansa, se laajentaa myös käsitystämme siitä, mitä tarkoittaa olla elossa.

NASA on rahoittanut tutkimusta, joka julkaistaan tänään Science journal-lehdessä. Toinen tutkimuksen pääkirjoittaja on Ariel Anbar. Tutkimusta on tehty Arizonan valtionyliopiston maan ja avaruuden tutkimusyksikössä.

.
.