Hyppää sisältöön

UPM ostaa Myllykosken ja Rhein Papierin

Metsäjätti UPM ostaa Myllykosken ja Rhein Papierin. Ostettujen yhtiöiden liiketoimintojen arvo on noin 900 miljoonaa euroa. Myllykoskella ja Rhein Papierilla on seitsemän paperitehdasta. Tehtaat sijaitsevat Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Konsernissa on 2 700 työntekijää, joista noin 500 Suomessa.

Metsäyhtiö UPM ostaa tappiollisen Myllykosken ja saksalaisen Rhein Papier:in. Lähes miljardin euron kaupassa UPM saa seitsemän paperitehdasta. UPM:n mukaan kauppa kohentaa sen kilpailukykyä.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan kauppa vahvistaa UPM:n kannattavuutta ja kustannustehokkuutta.

UPM tavoittelee yhteenliittymällä yli sadan miljoonan euron vuosittaisia synergiahyötyjä. Säästöt on tarkoitus saada aikaan karsimalla päällekkäisiä toimintoja ja järkeistämällä tuotantoa, logistiikkaa sekä ostoja.

UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen mukaan kaupasta hyötyvät ennen kaikkea UPM:n osakkeenomistajat. Myllykosken Anjalankosken tehtaalle Pesonen ei lupaa erikoiskohtelua, kun UPM:n ja Myllykosken toimintoja sovitetaan yhteen.

- Anjalankosken tehdas ei ole missään eri asemassa UPM:n tai Myllykosken nykyisten tehtaiden joukossa. Kaikkien tehtaiden on oltava joka päivä kilpailukykyisiä, Pesonen sanoi YLE Uutisille.

Myllykoski kertoi viikko sitten aloittavansa yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan 30 miljoonan säästöjä. UPM:n viestintäjohtaja Pirkko Harrelan mukaan yt-neuvotteluihin yrityskaupoilla ei ole vaikutusta.

- Yhtiöt jatkavat toimintaansa itsenäisesti kauppojen toteutumiseen asti, mikä voi viedä puolikin vuotta.

Neuvotteluja kaupasta on käyty pitkin syksyä. Kauppa on UPM:n mukaan tarkoitus saada päätökseen vuoden 2011 toisella neljänneksellä.

Kaupan toteutuminen vaatii myös kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Yrityskauppa on tuotannossa mitattuna UPM.n mittavin, ja se kasvattaa yhtiön markkinaosuuden Euroopassa 29 prosenttiin. UPM on maailman suurin painopaperin valmistaja. Sillä on entuudestaan noin 23 000 työntekijää.

.
.