Hyppää sisältöön

Ville Tiisanojalle kilpailukielto dopingista

Suomen urheiluliitto SUL on langettanut kuulantyöntäjä Ville Tiisanojalle kahden vuoden kilpailukiellon dopingin käytön vuoksi. Lisäksi Tiisanoja joutuu maksamaan sopimussakkona 50 000 euroa rikottuaan SUL:n kanssa tekemäänsä valmennussopimusta.

Vantaalainen Tiisanoja on antanut kesän aikana kolme positiivista testinäytettä, joissa kaikissa oli sallitun rajan ylittäviä testosteronipitoisuuksia.

Tiisanoja antoi testinäytteet 27. kesäkuuta, 21. heinäkuuta ja 31. heinäkuuta.

Tiisanoja on myöntänyt A-näytteen oikeellisuuden, ja siten B-näytettä ei tarvitse tutkia. Asian on vahvistanut Suomen Urheiluliitto. Tiisanoja sanoo tehneensä päätöksen dopingin käytöstä yksin, ilman että valmentaja tai kukaan hänen seurastaan tai liitosta oli millään tavoin tietoinen asiasta.

Doping-aineiden käyttöön Tiisanojaa oli motivoinut halu nousta nopeasti takaisin kansainväliselle huipulle arvokilpailujen lähestyessä.

Tiisanoja sanoi tiedotustilaisuudessa, että stressi ja kiinnijäämisen pelko ovat vaikuttaneet negatiivisesti kilpailutuloksiin. Hän sanoi katuvansa dopingin käyttöä ja pyysi sitä anteeksi. Dopingaineet hän oli hankkinut välikäden kautta.

Testosteroni on miessukuhormoni, joka edesauttaa lihasvoiman ja -massan kasvattamista.

Tiisanojan paras arvokisasaavutus ulkoradoilla on vuoden 2002 Münchenin EM-kisojen kuudes sija.

Tällä kaudella Tiisanoja voitti Kalevan kisoissa Suomen mestaruuden. Hän on nyt palauttanut mitalin. Hän oli mukana myös Göteborgin EM-joukkueessa ja oli loppukilpailussa 11. tuloksella 19,48.

.
.