Hyppää sisältöön

Markkinointi&Mainonta pysyy keskustan painostusuutisessa

Markkinointi&Mainonta -lehden päätoimittaja Seppo Määttänen puolustaa lehtensä perjantaista uutista, jonka mukaan keskusta painosti Ilta-Sanomien päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän eroamaan.

Määttänen arvelee Suomenmaa-lehden haastattelussa, etteivät puolueen kärkivaikuttajat itse ajaneet asiaa, koska tämä olisi pilannut kyseisen poliitikon maineen.

- Ei niin tyhmää puoluejohtajaa tai johtavaa poliitikkoa ole, että lähtisi tällaista iste ajamaan. Kyllä sitä varten löytyvät muut ihmiset, Määttänen perustelee.

Määttänen pitää myös outona, että Pietilä on pakotettu vaikenemaan asiasta, kuten lehtitiedot kertovat. Määttäsellä itsellään ei ole ollut yhteyksiä Pietilään.

Pääministeri Matti Vanhasen vaatima selvitys voidaan Määttäsen mukaan tehdä, mutta se ei ole hänen lehtensä asia.

Pietilän omien sanojen mukaan hänen eronsa takana on lehden lukijamäärän ja levikin huono kehitys.

M&M:n tietojen mukaan keskustapuolueen vaikuttajat olivat suivaantuneet lehden linjaan kertoa keskustalaisten poliitikkojen vaikeuksista.

Keskiviikkona TV2 lähettää Inhimillinen tekijä -ohjelman, jossa kulttuuriministeri Tanja Saarela kertoo terveysongelmistaan. Hän on maininnut liiallisen lehtikirjoittelun olevan tärkeä syy masentuneisuuteensa.