Hyppää sisältöön

Hätäkeskusten tilanne tulehtunut

Sisäasiainministeriö jatkaa hätäkeskuslaitoksen tilanteen selvittämistä. Hätäkeskusten tyytymätön henkilöstö on vaatinut hätäkeskuslaitoksen johtajan eroa.

Sisäministeri Kari Rajamäki on asettanut erityisen seurantaryhmän selvittämään hätäkeskusten tulehtunutta tilannetta.

Alueellisten hätäkeskusten johtajat lähettivät Rajamäelle kirjeen, jossa he vaativat hätäkeskusjohtaja Jyrki Landstedtin eroa.

Pelastusylijohtaja Pentti Partasen mukaan tulehtunut tilanne on ollut tiedossa, mutta hän ihmettelee silti kirjettä ja sen sanavalintoja.

Myös poliisit huolissaan

Myös Suomen Poliisijärjestöjen Liitto on huolissaan hätäkeskuslaitoksessa työskentelevien jäsentensä työolosuhteista ja -ilmastosta.

- Monet hätäkeskukset työskentelevät liian vähäisin resurssein tai tilapäistyöntekijöihin turvautuen. Myös työttömiä poliisimiehiä on sijoitettu hätäkeskuspäivystäjän tehtäviin, sanoo SPJL:n puheenjohtaja Yrjö Suhonen.

Suhonen vaatii, että sisäasianministeriö ryhtyy nopeasti konkreettisiin toimenpiteisiin, joilla korjataan sekä hätäkeskusten resurssipula että ilmeisen huono työilmapiiri.

– On vaikea kuvitella, että 14 hätäkeskusjohtajaa lähtee perusteettomasti kirjelmöimään esimiestään vastaan, Suhonen sanoo viitaten hätäkeskusjohtajien ministeri Rajamäelle lähettämään kirjeeseen.

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan toiminta on käynnistynyt tehtävän laajuteen nähden hyvin, vaikka alueellisia eroja onkin.

Erityisesti pääkaupunkiseudulla on henkilöstön rekrytointiongelmia ja liian pieni henkilöstövahvuus on aiheuttanut ongelmia erityisesti Helsingin hätäkeskuksessa.

- Ministeriö on kiirehtinyt toimia tilanteen korjaamiseksi ja sen pitäisi parantua lokakuussa, Rajamäki rauhoittelee.