Hyppää sisältöön

YO-kokeet vastedeskin käsinkirjoitusta

Opetusministeriö ja ylioppilastutkintolautakunta katsovat, että ylioppilastutkinto kirjoitetaan jatkossakin käsin, kertoo Väli-Suomen Sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Lukiolaisten liitto pyysi ministeriötä selvittämään, voidaanko tietokonetta käyttää tutkinnossa nykyistä enemmän.

Liitto pitää tietokoneen käyttöä tutkinnossa luontevana, koska se on yleistynyt myös kouluaineiden ja -tehtävien kirjoittamisessa.

Ylioppilastutkintolautakunnan puheenjohtajan Aatos Lahtisen mukaan uudistukseen ei olla vielä valmiita, koska harvoissa kouluissa tavallisten kokeiden vastaukset kirjoitetaan tietokoneella.

Opetusministeri Antti Kalliomäki ja Lahtinen sanovat, etteivät he tyrmää Lukiolaisten liiton aloitetta vaan uskovat, että ennen pitkää selvitetään, miten tietokonetta voi käyttää nykyistä enemmän kirjoituksissa.

Tietokonetta saa käyttää yo-tutkinnossa vain erityistapauksissa: kokelaalla on oltava esim. vähintään keskivaikea lukihäiriö tai motorisia vaikeuksia. Samoin kokeen saa suorittaa koneella, jos on loukannut kätensä.