Hyppää sisältöön

Ihalainen peräänkuuluttaa koko henkilöstön palkitsemista

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) ehdottaa henkilöstön palkitsemista keinoksi estää talouskasvun ja kotimaisen kulutuskysynnän hiipuminen ensi vuonna. Hän toivoo, että työmarkkinajärjestöt suosittelisivat yhdessä työn tuloksellisuuden palkitsemista.

Ihalaisen mukaan kyse on siitä, että talouskasvua saataisiin siirrettyä enemmän kotimaisen kysynnän harteille. Lisäksi tiedossa on, että yli vuosi mennään nyt ilman palkankorotuksia.

Ihalainen sanoo tiistaina ilmestyvässä Palkkatyöläinen-lehdessä, että tällä toimenpiteellä parannettaisiin myös palkansaajien horjuvaa uskoa samassa veneessä soutamisesta, kun rahaa ei jaettaisi vain osakkeenomistajille ja yritysten johdolle.

Ihalainen ottaa haastattelussa kantaa myös kolmikantaneuvotteluihin. Ihalaisen mielestää tässä vaiheessa ei ole mahdollisuuksia katsoa tulevan sopimuksen sisältöä eikä muotoa.

Ensin on nähtävä, aikooko keväällä muodostettava hallitus rakentaa ohjelmansa kolmen edeltäjänsä tavoin korostamalla valtiovallan ja työmarkkinaosapuolten keskinäistä kolmikantaa.