Vantaan poliisi paljasti laajan talousrikossarjan

Vantaan poliisi on paljastanut laajan omaisuus- ja talousrikossarjan, jossa epäiltynä on pääkaupunkiseutulainen rikollisryhmä.

Ylen aikainen kertoo, että ryhmä on varastanut omaisuutta rakennustyömailta ja liikehuoneistoista eri puolilta Etelä-Suomea. Esitutkinnassa omaisuusrikoksista on selvitetty noin 40.

Lisäksi rikollisryhmää epäillään törkeistä kirjanpito- ja verorikoksista. Verottajan mukaan joukkio on jättänyt maksamatta ainakin puoli miljoonaa euroa veroja. Summa luultavasti vielä nousee, sillä tutkinta on kesken.

Keskuspaikkanaan ryhmä on pitänyt Helsingissä sijaitsevan rakennusalan yrityksen toimitilaa. Yhtiön toiminta rakennusalalla on kuitenkin ollut näennäistä, eikä todellisilla toimijoilla ole ollut siinä virallista asemaa.

Helsingin Sanomat kertoo, että epäiltyjen taustat "poikkeavat perinteisistä talousrikoksista epäiltyjen taustoista". Lehden haastattelema rikoskomisario Juha Henttala ei kuitenkaan paljasta enempää. Tutkinnan poliisi uskoo saavansa päätökseen syksyn aikana.

YLE24