Hyppää sisältöön

Komennusmiesten lakko laajentui

Noin tuhat Turun telakan komennusmiestä on mennyt lakkoon. Myös Porin, Rauman ja Helsingin komennusmiehet ovat liittyneet mielenilmaukseen.

Turun telakalla on lakossa yli 1100 komennusmiestä, Raumalla 550, Porin Mäntyluodossa 200 ja Helsingissä 200. Lisäksi joidenkin alihankintakonepajojen työntekijöitä on liittynyt verotuskiistasta johtuvaan mielenilmaukseen.

Suomalaiset komennusmiehet marssivat ulos työpaikaltaan tiistaina Turussa. Sen sijaan ulkomaalaiset komennusmiehet jatkoivat töitään normaalisti.

Akerin Turun telakan työntekijät päättävät tukitoimista torstaina. Lakko ainoa vaihtoehto

Turun metallityöväen ammattiosaston toimitsijan Jyrki Yrttiahon mukaan komennusmiesten verokohtelun linja ei lupauksista huolimatta näytä muuttuvan. Yrttiahon mukaan komennusmiehillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin lakkoilla asian vuoksi.

Metallityöväen liitto on vedonnut työrauhan säilyttämisen puolesta. Liiton mukaan vain näin sillä säilyy puheoikeus komennusmiesten verokäytäntöä käsittelevässä työryhmässä.

Valtionvarainministeri Eero Heinäluoman asettama työryhmä käy läpi jälkiverojen perusteita. Työryhmän on määrä tehdä esitys ongelman ratkaisemisesta vuoden loppuun mennessä.

Kesäkuussa tuhansia Turun, Rauman, Helsingin ja Porin telakoiden sekä Porvoon öljynjalostamon komennusmiehiä lakkoili verokohtelun vuoksi.

.
.