Hyppää sisältöön

Yhä useampi tyytyväinen digisovittimeensa

Tutkimustulos kokonaan

Yhtä useampi kertoo olevansa tyytyväinen hankkimaansa digisovittimeen. TNS Gallup Oy:n tutkimuksessa 63 prosenttia sovittimen hankkineista antoi sen käytettävyydelle arvosanan hyvä tai erinomainen.

Vielä toukokuussa vastaavan arvosanan antoi 60 prosenttia vastaajista ja vuosi sitten 56 prosenttia

Suurin osa sanoo lisäksi, että digisovittimen käyttöönotto on sujunut ilman hankaluuksia. 17 prosenttia kertoo, että vaikeuksia oli, kun toukokuussa lukema oli 20 ja vuosi sitten 24 prosenttia.

Yleisimmät ongelmat olivat laitteiden (tv, videot,dvd) kytkemisessä toisiinsa.

Toisaalta 60 prosenttia vastaajista sanoo, että heillä on ollut ongelmia digi-tv:n katseluun tai käyttöön liittyviä ongelmia. Neljänneksellä ongelmat ovat liittyneet tekstitykseen, kuvan laatuun tai laitteen jumiutumiseen.

Sovittimen hankinta lykätään viime tinkaan

Niistä talouksista, joissa sovitinta ei ole, liki puolet kertoo hankkivansa sen aikaisintaan ensi kesänä. Yleisimmin hankkimattomuutta perustellaan sen tarpeettomuudella. Neljännes taas sanoo odottavansa laitteiden kehittyvän.

Varsinkin iäkkäät ja yksin asuvat ovat lykänneet digisovittimen ostamista. Arvioiden mukaan näiden ryhmien ostaessa sovittimia, hankaluuksia sovittimien kytkemisessä ja käyttämisessä tulee entistä enemmän.

Viestintävirasto teetti tutkimuksen TNS Gallupilla syys-lokakuussa. Kyselyä varten haastateltiin 1 000 ihmistä Manner-Suomesta.

Lähteet: YLE24

.
.