Hyppää sisältöön

Porvoon kirkon korjauksesta yli viiden miljoonan euron lasku

Porvoon tuomiokirkon korjauskustannukset nousevat yli viiden miljoonan euron. Korjaus maksaa silti pelättyä vähemmän, sillä aiemmin kustannuksiksi on arvioitu jopa kymmenen miljoonaa euroa. Keväällä poltetun kirkon korjaussummasta yli puolet maksaa vakuutusyhtiö.

Keskiviikkona valmistuneiden laskelmien mukaan kustannukset jäävät noin 5,2 miljoonaan euroon. Tuomiokirkon rakennustoimikunnan puheenjohtaja Pehr Sveholmin mukaan vakuutus kattaa kustannuksista 3,3 miljoonaa euroa.

Sveholmin mukaan vakuutus korvaa vain suoranaisesti tulipalosta aiheutuneet vahingot.

- Korjausvaiheessa tehdään kuitenkin myös sellaisia töitä, jotka eivät johdu tulipalosta. Tällaisia ovat esimerkiksi muun muassa sprinklerijärjestelmien ja uuden sähköistysjärjestelmän rakentaminen, kertoo Sveholm.

Helsingin ja Porvoon piispat ovat ehdottaneet, että kirkkohallitus myöntäisi kirkon korjaamiseen kaksi miljoonaa euroa. Kirkkohallitus käsittelee asiaa ensi viikolla.

Seurakuntayhtymän rahoitussuunnitelmaa käsitellään marraskuun puolivälissä. Varainkeruu korjauksen maksamiseksi on jo aloitettu.

18-vuotias askolalainen mies sytytti kirkon toukokuussa, ja kirkon ulkokatto tuhoutui täysin. Mies on saanut teostaan kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Mukana olleet 19-vuotias nainen ja 20-vuotias mies tuomittiin pelastusrikkomuksesta, mutta heitä ei rangaistu.

.
.