Vakuutusyhtiö korvaa Porvoon kirkon palovahingot

Vakuutusyhtiö korvaa kokonaisuudessaan Porvoon tuomiokirkon palovahingot. Porvoon seurakuntayhtymä aikoo korjauksessa parantaa myös kirkon paloturvallisuutta.

Vakuutusyhtiön mukaan tarkennettujen laskelmien perusteella palovahinkojen korjaukset tulevat maksamaan neljä miljoonaa euroa. Porvoon seurakuntayhtymän mukaan taas kokonaiskustannukset nousevat noin kuuteen miljoonaan euroon. Tämä summa sisältää kuitenkin myös turvallisuutta parantavia huolto- ja korjaustöitä.

- Seurakuntayhtymä oli vakuuttanut kirkon asianmukaisesti ja vakuutus kattaa palosta aiheutuneet vahingot kokonaisuudessaan, sanoo If Suomen toimitusjohtaja Petri Ekman.

Porvoon tuomiokirkon korjaamiseksi on järjestetty kansalaiskeräys. Kesällä korjauksen arveltiin maksavan jopa kymmenen miljoonaa euroa.

Kirkolliskokous on päättänyt, että tuomiokirkon korjaamiseen käytetään myös kirkon yhteisiä varoja. Hankkeeseen on kaavailtu varattavaksi kaksi miljoonaa euroa. Tuomiokirkko on päätetty korjata entiseen kuntoon ja lisäksi samalla parannetaan paloturvallisuutta.

Porvoon tuomiokirkon on määrä olla juhlakunnossa vuoden 2009 alussa, jolloin tulee kuluneeksi 200 vuotta Porvoon valtiopäivistä.

18-vuotias askolalainen mies sytytti Porvoon tuomiokirkon toukokuussa, ja kirkon ulkokatto tuhoutui täysin. Mies on saanut teostaan kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Mukana olleet 19-vuotias nainen ja 20-vuotias mies tuomittiin pelastusrikkomuksesta, mutta heitä ei rangaistu.