Hyppää sisältöön

Hyssälä laittaisi sosiaaliturvan remonttiin

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä (kesk.) kannattaa sosiaaliturvajärjestelmän kattavaa uudistusta.

Suomenmaa-lehden haastatteleman Hyssälän mukaan perusturvan varassa elävien aseman parantaminen on ykkössijalla.

Eläkeläisten tilannetta Hyssälä parantaisi mm. vahvistamalla vähimmäisturvan indeksisuojaa. Eläkkeen taso on pudonnut ansiotasoon nähden 27,5 prosenttia vuodesta 1993, hän muistuttaa. Peruspalveluministerin mukaan jo seuraavan hallituksen pitäisi sitoutua järjestelmän remonttiin, jos yhteiskunnan ikärakenteen muutoksen haasteisiin aiotaan vastata.

Hyssälä ihmettelee myös sitä, että sosiaaliturvajärjestelmä ei kannusta vieläkään työn vastaan ottamiseen. Kelan pääjohtajan Jorma Huuhtasen esittämä uudistus olisi Hyssälän mukaan jo paikallaan.

Huuhtanen ehdotti sunnuntaina sosiaaliturvajärjestelmän uudistushanketta. Uudistushankkeessa pitää Huuhtasen mielestä ottaa huomioon myös eri toimenpiteiden yhteensopivuus, verotus sekä kannustus työntekoon sen sijaan, että tarkasteltaisiin pelkästään sosiaaliturvan tasoa.

Kelan pääjohtajan mukaan seuraavan hallituksen tulisi varata 500 miljoonaa euroa kiireellisimpiin muutoksiin, joita ovat työmarkkinatuen nostaminen ja toimeentuloetuuksien verotuksen keventäminen.

YLE Uutiset

.
.