Perlos lopettamassa tuotannon Suomessa

Matkapuhelimien kuoria valmistava Perlos harkitsee tuotantonsa lopettamista kokonaan Suomessa ja aloittaa koko Suomen henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Työvoiman vähennystarpeeksi ilmoitetaan 1 200 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa 1 400 työntekijää.

Perloksen toimitusjohtaja Matti Virtanen perustelee vähennystarvetta kysynnän heikentymisellä. Hänen mukaansa Perloksen markkinaosuus Nokian halvoissa ja keskihinnan puhelimissa tulee hieman heikentymään.

Perloksella on tuotantoa Pohjois-Karjalassa Joensuussa ja Kontiolahdella. Yhtiön pääkonttori on Vantaalla ja lisäksi sillä on tuotekehitystä Turussa ja Ylöjärvellä.

Kaikkiaan Perlos pyrkii vähentämään neljä tuhatta työntekijää eri puolilla maailmaa. Yhtiön aloittama kulujen leikkausohjelma koskee yhtiön kaikkia toimintoja niin Euroopassa, Aasiassa kuin Pohjois- ja Etelä-Amerikassakin.

Viime vuoden lopussa Perlos-konserni työllisti lähes 13 000 henkilöä. Heistä Euroopassa työskenteli runsas 4 000, Aasiassa vajaa 8 000 ja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa noin tuhat henkilöä. Tulos tappiollinen, liikevaihto nousi Ennakkotietojen mukaan Perloksen viime vuoden liiketulos oli 32 - 33 miljoonaa euroa tappiollinen. Liiketulos ennen kertaluonteisia eriä jäi viime vuonna puoleen edellisvuodesta eli noin 11 - 12 miljoonaan euroon. Perloksen viime vuoden liikevaihto nousi kymmeneksellä noin 674 miljoonaan euroon. Vuoden lopulla kysyntä kuitenkin pieneni ja loka - joulukuun liikevaihto jäi tuntuvasti vuotta aiemmasta. Viime vuonna Suomen tuotannon osuus konsernin liikevaihdosta oli lähes 30 prosenttia. Yhtiön mukaan tämän vuoden tulosnäkymät ovat merkittävästi viime vuotista paremmat. Suomessa odotettavissa olevan kysynnän vähentymisen takia koko vuoden liikevaihdon ennakoidaan kuitenkin jäävän noin neljänneksen pienemmäksi kuin vuonna 2006. Perlos arvioi matkapuhelinmarkkinoiden kasvun jatkuvan Aasiassa edelleen ja se jatkaa käynnissä olevia tehdasinvestointejaan Kiinassa ja Intiassa suunnitelmien mukaisesti. Perlos julkistaa tilinpäätöstiedot kolmen viikon kuluttua. YLE Uutiset