Mäenpää: Palkka-ale työpaikkojen turvaamiseksi

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Martti Mäenpää penää palkka-alea työpaikkojen säilyttämiseksi Suomessa. Teknologiateollisuudessa palkat ja muut työmarkkinakysymykset ovat hyvin ajankohtaisia juuri tänä vuonna, sillä työehtosopimus umpeutuu syyskuun 30. päivä.

Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastatteleman Mäenpään mukaan teollisuutta pysyy Suomessa vastakin, kunhan suomalaiset työntekijät suostuvat joustamaan palkkamarkkinoilla.

Mäenpään mielestä pitäisi olla valmis ratkaisuihin, jotka lyhyellä aikavälillä heikentäisivät vaikkapa tulotasoa. Hänen mukaansa näin päästäisiin uudelleen kasvu uralle.

Martti Mäenpään johtamaan työnantajaliittoon kuuluvat muun muassa kännykkäteollisuuden alihankkijayritykset Foxconn ja Perlos, jotka ovat irtisanoneet Suomesta väkeä tuhatmäärin. Myös perinteiset konepajat ja metalliteollisuus ovat siirtäneet tuotantoaan ulkomaille.

Mäenpää varoittaa, että tuotannon perässä lähtee tuotekehitys.

- Kyllä kokemus on osoittanut, että tuotannon ja tuotekehityksen täytyy olla lähellä toisiaan. Niiden vuorovaikutus on hyvin suuri, Mäenpää sanoo.

Teknologiateollisuudessa palkat ja muut työmarkkinakysymykset ovat hyvin ajankohtaisia juuri tänä vuonna, sillä työehtosopimus umpeutuu syyskuun 30. päivä.

YLE Uutiset