Hyppää sisältöön

Turussa ryöstetty rahankuljetusauto

Turussa on illansuussa ryöstetty rahankuljetusauto. Ryöstö tapahtui kello 17 jälkeen kaupungin keskustassa Linnankatu 20:ssä. Ryöstö tapahtui Suomen Pankin konttorin pihassa, kertoo poliisi.

Kolme naamioitunutta ryöstäjää yllätti rahankuljettajat näiden lastatessa autoa. Kuljettajia uhattiin käsiaseella ja heidän kätensä sidottiin.

Ryöstäjät puhuivat englantia ja suomea. Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka paljon ryöstäjät saivat rahaa saaliikseen. Rikoskomisario Veli-Matti Soikkeli Turun poliisista kuitenkin arvioi, että kyse on huomattavasta summasta.

Soikkelin mukaan ryöstötilannetta voidaan pitää vaarallisena, koska siinä käytettiin aseita. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut välikohtauksessa.

Poliisi epäilee ryöstäjien pakoautoksi uuden mallista, vaaleansinistä Toyotaa Corollaa, jonka oli nähty ajavan kovaa vauhtia sataman suuntaan. Poliisi pyytää tapauksesta yleisövihjeitä.

Edellinen ryöstö Ahvenanmaalla

Edellisen kerran rahankuljetusauto ryöstettiin Suomessa elokuussa, kun ryöstäjät iskivät Ahvenanmaalla.

Tuolloin aseistautuneet miehet tunkeutuivat Ålandsbankenin autohalliin Maarianhaminassa ja saivat saaliikseen satojatuhansia euroja. Ahvenanmaan ryöstäjät ovat edelleen karkuteillä.

Ruotsissa rahankuljetusautojen ryöstöt ovat yleisiä: vuonna 2005 maassa tehtiin yli 30 arvokuljetuksen ryöstöä tai ryöstön yritystä.