Hyppää sisältöön

Vanhanen: Sipoo-päätös seuraavalle hallitukselle

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoo päätöksen Sipoon ja Helsingin mahdollisesta rajansiirrosta jäävän seuraavalle hallitukselle. YLEn Aktuellt-ohjelmassa Vanhanen sanoo, ettei nykyinen hallitus ehdi käsitellä rajakysymystä.

Vanhanen sanoi tammikuun lopussa olevansa valmis ratkaisemaan Sipoon osaliitoksen Helsinkiin vielä vaalien jälkeen, ennen uuden hallituksen nimittämistä. Tuolloin pääministeri totesi osaliitoksen olevan niin tuttu asia, ettei esteitä sen ratkaisemiseksi ole.

Nyt Vanhanen kuitenkin arvioi, ettei asian valmistelua saada ajoissa päätökseen.

- Kuulin eilen, että viimeiset lausunnot asiasta saadaan vasta tämän kuun lopussa, joten tällä hallituksella ei ole mitään mahdolisuuksia tehdä päätöstä, Vanhanen sanoi Aktueltille.

Pääministerin mukaan Sipoo-kysymys on puhtaasti juridinen asia.

- Tämän takia seuraavassa hallitusohjlemassa voidaan vain mainita, että hallituksen pitää tehdä asiasta päätös - ei sen enempää.

Vanhasen mielstä asia on siinä määrin juridinen, että hänen mukaansa yhdenkään ministerin ei tule ottaa siihen kantaa - ei puolesta eikä vastaan.

Sipoossa järjestetään sunnuntaina neuvoa-antava kansanäänestys siitä, pitäisikö noin 3 000 hehtaarin maa-alue siirtää osaksi Helsinkiä.

.
.