Hyppää sisältöön

Helsingin Suvilahden kulttuurikeskus käynnistyy ehkä jo ensi vuonna

Helsingin kaupunki aikoo muuttaa Suvilahden kaasuvoimalan alueen kulttuurikeskukseksi Kaapelitehtaan tapaan. Alueen näyttävin rakennus, suuri kaasusäiliö, otettaisiin kuitenkin käyttöön vasta aivan viime vaiheessa.

Suvilahden kulttuurivoimala palvelisi läheisyyteen rakennettavan Kalasataman kaupunkialueen asukkaiden kulttuurikysyntää. Kulttuurityöntekijöiden tiloista on kova pula pääkaupungin alueella. Kalasataman metroasema lisää alueen mahdollisuuksia.

Helsingin kaupungin kulttuurijohtaja Pekka Timonen uskaltaa olla toiveikas suunnitelmien toteutumisessa jo ensi vuonna. Hän sanoo, että jos kaikki tähdet ovat oikeassa asemassa, niin jo ensi vuonna voidaan lähteä liikkeelle kulttuurikäytön ja toimijoiden tuomiseksi alueelle. Ongelmallisinta on kuitenkin vanhan kaasukellon käyttöönotto

- Se on kuitenkin alueen rakennuksista näkyvin ja moni varmaan ajattelee, että siellä on pian valmiina joku esitystila. Uskoisin että se on viimeinen rakennus, jota pystytään kaasuvoimalan rakennuksista hyödyntämään, Timonen sanoo.

Kulttuuriväki kaipaisi ilmeisesti vapaampaa hallintomuotoa, kuin joutumista suoraan Helsingin kaupungin alaisuuteen. Timonen kertoo, että päätöstä vasta valmistellaan: tulossa on kaavapäätös ja kaupungin johto tekee sitten päätökset nyt työskentelevän työryhmän esitysten pohjalta.

- Meillähän on hyvänä esimerkkinä Kaapelitehdas, joka toimii itsenäisenä yhtiönä ja kuitenkin on osa kaupungin konsernia. Meillä on myös Tennispalatsi ja Lasipalatsi, jossa kaupunki on toteuttanut tietynlaisen konseptin hyvin menestyksekkäästi, kaupungin kulttuurijohtaja Timonen sanoo.

Radion kulttuuriuutiset