Hyppää sisältöön

Thors: Maahanmuuttopolitiikka aktiivisemmaksi

Tuleva maahanmuutto- ja Eurooppa-ministeri RKP:n Astrid Thors arvioi Suomen maahanmuuttopolitiikan muuttuvan aktiivisemmaksi. Hallituksen tavoitteena on edistää maahanmuuttoa, jotta ikääntymisen haasteisiin pystytään vastaamaan.

Thorsin mukaan lupamenettelyä tullaan muuttamaan, jotta maahanmuuttajat pääsevät nopeammin töihin. Tarkasteluun joutuvat ainakin niin sanotut B-luvat, eli väliaikaiset oleskeluluvat, jotka eivät anna lupaa työntekoon.

- Myös kotouttamista pyritään edistämään ja tässä yksi tärkeä tekijä on juuri töihinpääsy, Thors sanoo.

Hallitus on sopinut politiikkaohjelmasta niillä paikkakunnilla, joissa on paljon maahanmuuttajia.

Nimenmuutoksesta potkua maahanmuuttoon Ulkomaalaisviraston nimi muuttuu Maahanmuuttovirastoksi. Astrid Thors toivoo nimenmuutoksen myötä myös toimintakulttuurin virastossa muuttuvan. Thorsin mukaan nykyisen Ulkomaalaisviraston toiminnassa tullaan tarkastelemaan joitain asioita, kuten suhtautumista hallintoviranomaisten päätöksiin. Wallinista kulttuuriministeri

Kulttuuri- ja urheiluministeriksi RKP valitsi puheenjohtajansa Stefan Wallinin. Hän saa hoidettavakseen myös opintotuki ja tasa-arvoasiat.

Wallin totesi kulttuuriministerin pestin tuntuvan luontevalta puolueen puheenjohtajalle tilanteessa, jossa RKP pääsee pitkästä aikaa opetusministeriön vastuualueelle.

Wallin sanoi laskeneensa myös niin, että kulttuuriministerinä ei ole niin paljon matkustamista ja tämä sopii hänelle pienen lapsen isänä paremmin.

RKP:n puolue-elimet keskustelivat aamupäivällä ministerivalinnoista, mutta päätökset tehtiin yksimielisesti.

.
.