Hyppää sisältöön

Junaliikenne Savon radalla palailee

Junaliikenne Savon radalla Kouvolan ja Pieksämäen välillä myöhästelee vielä tiistai-illan mittaan tiedonsiirtojärjestelmään päivällä tulleen linkkivian takia. Linkkivika kaatoi rataosan liikenteenohjausjärjestelmän, mutta vika on nyt saatu pääosin korjatuksi.

Liikennöinti rataosalla on aloitettu uudelleen, mutta junat joutuvat ajamaan paikoitellen tavallista hiljempaa.

Junaliikenne Kouvolan ja Pieksämäen välisellä rataosuudella on pysähdyksissä tiedonsiirtojärjestelmän linkkivian vuoksi. VR:llä on ollut ongelmia myös tietoliikenteessä. VR:n verkkosivujen matkahaku- ja lipunostopalvelu tökkivät pahoin maanantaina päivällä, mutta tiistaiksi vika saatiin korjattua. Verkkopalvelun ongelmat jo korjattu

Linkkivika on kaatanut rataosuuden liikenteenohjauksen kauko-ohjausjärjestelmän, VR:ltä kerrotaan. Vikaa paikannetaan parhaillaan. VR on ryhtynyt järjestämään korvaavia kuljetusmuotoja Kouvolan ja Pieksämäen välille.

Sen sijaan VR:n verkkopalvelussa eilen ilmenneet ongelmat on saatu korjattua. VR:n verkkosivujen matkahaku- ja lipunostopalvelu tökkivät pahoin eilisen aikana.

Tämä puolestaan aiheutti ruuhkia VR:n puhelinpalvelussa, kun juhannuksen matkalippuja ostavat asiakkaat kyllästyivät odottelemaan verkkopalvelun toimimista.

VR:n tietohallintojohtaja Sirpa Creutzin mukaan ongelma saatiin korjattua eilisen illan aikana. Verkkosivujen hidastelu johtui todennäköisesti ohjelmistopäivityksistä.