Hyppää sisältöön

Kunta-alan sopimusneuvotteluihin etsitään yksimielistä ratkaisua

Kunta-alan sopimusneuvotteluihin saattaa sittenkin löytyä yksimielisyys. Myös hoitoalan järjestöt toivovat, että neuvottelut tuovat kaikkia tyydyttävän sopimuksen.

Torstaina SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen puuttui kovin sanoin kunta-alan tuloneuvotteluihin ja peräsi palkansaajajärjestöiltä yhteistä näkemystä palkankorotusvaatimuksiin.

Kunta-alan uusien työehtosopimusten on määrä olla valmiina jo ensi perjantaina. Kunta-alan kolme pääneuvottelujärjestöä, joihin kuuluu lähes 80 prosenttia alan työntekijöistä, peräävät yhteisiä tavoitteita. Myös omilla kovilla palkkatavoitteillaan liikkeelle lähteneet hoitoalan järjestöt ovat nekin nyt etsimässä yhteistä ratkaisua.

Hoitoalan neuvottelujärjestö TNJ:n puheenjohtaja Juhani Palomäkeä ei miellytä SAK:n Ihalaisen kommentti, jonka mukaan poliittisin perustein vaaditut palkankorotukset romuttavat työn vaativuuteen pohjaavan palkkausjärjestelmän. Kolmen pääsopijapuolen rintamaan kuuluva Julkisten ja hyvinvointialojen liitto puolestaan tukeutuu Ihalaiseen. JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuoren mukaan JHL:n aloilla on paljon työtehtäviä, jotka on arvioitu tasavertaisiksi hoitoalan tehtävien kanssa, eikä kohdennuksia voida ajatella tehtävän vain terveydenhoitoalalle.

JHL on Santamäki-Vuoren mukaan kuitenkin valmis neuvottelemaan kohdennuksista. Niiden tulisi kuitenkin tapahtua yleisen linjan palkankorotusten päälle.

.
.