Hyppää sisältöön

SAS:n koneella jälleen vaikeuksia laskutelineiden kanssa

SAS-lentoyhtiön kone on ollut jälleen vakavissa vaikeuksissa laskutelineessä havaitun vian vuoksi. Kone oli lauantaina laskeutumassa Kööpenhaminaan Kastrupin lentoasemalle, kun sen laskutelineessä havaittiin vika. SAS määräsi konetyypille välittömästi uuden lentokiellon.

Koneen oikeanpuoleinen laskuteline taittui laskukiidossa, ja kone jäi pysähdyttyään nojaamaan toisen siipensä varaan.

Kone kaarteli kentän yllä parisen tuntia sen jälkeen, kun laskutelineen ongelmat oli havaittu. Kenttä oli täydessä hälytysvalmiudessa, kun koneen kapteeni lopulta toi koneen kiitoradalle.

Laskukiidon aikana toinen laskuteline murtui ja kone jäi pysähdyttyään nojaamaan toisen siipensä varaan. Kone ei kuitenkaan syttynyt tuleen ja matkustajien evakuointi sujui ripeästi. Koneen 40 matkustajaa selvisivät vaaratilanteesta vammoitta, mutta Aftonbladetin verkkosivujen mukaan monet olivat shokissa kokemuksen jäljiltä.

Kyseessä oli peräti kahdeksas Dash 8-400-konetta kohdannut vika lyhyen ajan sisällä.

Konetyyppi taas lentokieltoon SAS määräsi konetyypille välittömästi uuden lentokiellon. Yhtiöllä on kaikkiaan 27 kanadalaisen Bombardierin valmistamaa Dash-konetta. Viimeksi viime kuussa SAS asetti lentokieltoon koko kanadalaisvalmisteisten Dash-potkuriturbiinikoneiden laivueensa laskutelineen vikojen aiheuttamien vaaratilanteiden vuoksi. SAS on vaatinut koneet valmistaneelta kanadalaisyhtiöltä vähintään puolen miljardin kruunun korvauksia. Aftonbladet, SVT SAS:n lentoja peruuntuu lentokiellon takia

.
.