Tehyä syytetään heitteillejätöstä

Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jytyn puheenjohtaja Merja Ailus vaatii Tehyä rajaamaan työtaistelutoimensa. Hän paheksuu Tehyä heikoimpien jättämisestä heitteille, kerrotaan Aamulehdessä.

Ailus ihmettelee sitä, että Jaana Laitinen-Pesola sanoo, että hän on huolestunut potilasturvallisuudesta, vaikka juuri liitolla olisi mahdollisuus neuvotella työtaistelun rajaamisesta.

Aamulehden mukaan joukkoirtisanoutumisidean äiti, Tehyn järjestöjohtaja Kirsti Viljakainen vastaa syytöksiin ilmoittamalla, että Tehyn pahin vihollinen ei ole työnantaja, vaan muut liitot.

Risikko uskoo sovintoon Peruspalveluministeri Paula Risikko sanoo sanomalehti Ilkassa, että terveydenhuollon työehtokiistaa sovitteleva lautakunta antaa sovintoehdotuksen ensi viikon lopulla. Hän on tyytyväinen, koska sovittelulautakunta aloitti työnsä nopeasti. Risikko uskoo sovun syntyvän ennen uhattuja irtisanoutumisia 19. marraskuuta. Kiistan myötä hoitotyön tärkeys on noussut kirkkaana esiin, ministeri arvioi. YLE Uutiset