Hyppää sisältöön

Kahdeksan kuollut Jokelan kouluammuskelussa

Tuusulassa Jokelan koulussa ammuttiin tänään päivällä viisi poikaa, kaksi tyttöä ja aikuinen nainen. Poliisi on vahvistanut, että aikuinen nainen on koulun rehtori. Tekijäksi epäilty ampui itseään päähän ja loukkaantui kriittisesti. Poliisi ei ampunut tilanteessa yhtään laukausta. Poliisi vahvistaa myöhemmin surmansa saaneiden iät ja syntymäajat.

Tapahtumat alkoivat yllättäen ennen puoltapäivää, kun 18-vuotias lukiolaismies alkoi ammuskella koulussa 22-kaliiperisella tarkkuuspistoolilla.

Poliisin kenttäjohtaja sai hälytyksen ammuskelusta kello 11.44. Ensimmäinen partio saapui paikalle 11.55. Poliisi käskytti ampujaa, joka vastasi ampumalla yhden laukauksen poliisia kohti. Poliisi ei loukkaantunut.

Mies ampui ihmisiä koulurakennuksen sisällä ja koulussa syntyi piiritystilanne. Poliisin tämänhetkisen arvion mukaan viimeinen laukaus ammuttiin noin kello 12.04.

Operaation kestäessä paikalla oli noin sata poliisia sekä ensihoitoryhmä ja useita pelastuslaitoksen ambulansseja.

Hyvinkäälle ja Järvenpäähän vietiin hoitoon kaikkiaan 12 ihmistä. Heistä yksi oli saanut ampumavamman, mutta hänenkään vammansa eivät olleet vakavia.

Ampuja ampui itseään päähän. Ampuja löydettiin koulun käytävältä vakavasti loukkaantuneena ennen kello 16:ta. Hän on kriittisesti haavoittuneena teho-osastohoidossa.

Osoitteessa Jyväkuja 13 sijaitsevassa Jokelan koulukeskuksessa opiskelee yhteensä reilut 460 oppilasta.

Jokelan kirkolle osoitteeseen Kouluraitti 11 on perustettu kriisikeskus, jonka kautta välitetään muun muassa tietoa koulun oppilaiden vanhemmille.

Oppilaiden vanhemmat voivat ottaa yhteyttä kriisikeskuksen numeroon 09-417 2131. Lisäksi apua tarjoavat Punaisen Ristin yleinen kriisinumero 02 03 66 266, ja Tuusulan kunnan opetuspäällikkö Aija Rinkinen numerossa 040 314 3410.

Keskusrikospoliisi on avannut tapauksen tutkintaa varten vihjepuhelimen numerossa 09 - 8388 6890. Punaisen Ristin kotisivuilla ohjeita järkytyksestä selviytymiseen (siirryt toiseen palveluun)

.
.