Hyppää sisältöön

Kauniaisissa Suomen koulutetuin väestö

Kauniaisissa asuu Suomen kolututetuin väestö, ilmenee Tilastokeskuksen tiedoista. Kauniaisten työikäisistä asukkaista 91 prosenttia on suorittanut perustasteen jälkeisen tutkinnon. Kauniainen johtaakin Tilastokeskuksen tekemää listaa kuntien asukkaiden koulutustasosta.

Toisena tuli Jyväskylä, jossa perusasteen jälkeisen tutkinnon on suorittanut 89,2 prosenttia väestöstä, ja jaetulla kolmannella sijalla Oulu ja Kuopio, siellä 89 prosenttia asukkaista on kouluttautunut perusastetta pidemmälle.

Tällä mittarilla heikoimmin sijoittui Hanko, jonka asukkaista vain 66 prosentilla oli perusasteen jälkeinen tutkinto. Hangon edellä olivat Dragsfjärd, jossa perusasteen jälkeen tutkinnon on suorittanut asukkaista 66,1 prosenttia ja Ullava, missä tutkinto on 67,5 prosentilla.

Kauniainen pitää kärkisijaa myös tilastossa, jossa tutkittiin 15 vuotta täyttäneiden koulutustasoa. Kauniaisissa 79,5 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä oli hankkinut tutkinnon.

Heikoimmin tässä tilastossa sijoittui Luhanka, jonka yli 15-vuotiaista vain 42,2 prosentilla oli tutkinto. Toiseksi vähiten tutkintoja oli Ullavassa, 46 prosenttia ja kolmanneksi vähiten Merijärvellä, 46,5 prosenttia.

Tilastokeskuksen kokoamat tiedot ovat vuodelta 2005.