Hyppää sisältöön

Ministeriö haluaa maksutelevision tilaajalistat tv-lupatarkastuksen avuksi

Liikenne- ja viestintäministeriö selvittää, pitäisikö lakia muuttaa, jotta tv-maksuja pystyttäisiin perimään tehokkaammin.

Ministeriö tutkii mahdollisuutta vertailla rinnakkain tv-luvan lunastaneiden ja maksullisia tv-kanavia katsovien nimilistoja. Nimilistat helpottaisivat tv-maksujen tarkastusta, mutta ilman lakimuutosta maksu-tv-asiakkaiden nimilistojen avaaminen ei onnistu.

- Nykyinen lainsäädäntö ei anna siihen mahdollisuuksia, mutta mielestäni oikeutus tulee siitä, että näissä maksullisissa televisio- tai maksutelevisioyhtiöissä liiketoiminta perustuu siihen, että heidän asiakkaansa katsovat televisiota ja lain mukaan ihmiset, jotka katsovat televisiota, heidän tulisi maksaa televisiomaksu, viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) sanoo.

Lindenin mukaan asiasta keskustellaan tietosuojavaltuutetun ja oikeusministerin kanssa. Jos perustuslaki sallii, toimenpiteisiin lain muuttamiseksi ryhdytään, viestintäministeri sanoo.

TV-lupa puuttuu arviolta 200 000 kotitaloudelta, mutta joidenkin arvioiden mukaan luvattomia televisionkatsojia voi olla jopa yli 300 000. YLE Uutiset