Hyppää sisältöön

Alaikäisille halutaan rahapelikielto

Alaikäisiltä halutaan kieltää rahapelit kokonaan. Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdottaa, että alle 18-vuotiaat eivät saisi jatkossa pelata esimerkiksi automaattipelejä, lottoa eikä totoa.

Kaikkiin rahapeleihin halutaan myös tunnistamisjärjestelmä, jotta ikärajoja voidaan valvoa. Lisäksi ministeriö haluaisi kieltää rahapelien mielikuvamainonnan.

Arpajaislain muutosesitystä perustellaan rahapelien aiheuttamien haittojen ehkäisyllä. Tällä hetkellä automaattipelit ja myyntipisteissä pelattavat kuponkipelit ovat olleet sallittuja yli 15-vuotiaille. Nettipelaamisen valvonta tiukemmaksi

Alaikäisten pelaamisen suitsimisen lisäksi sosiaali- ja terveysministeriössä on pohdittu internetpelaamisen valvonnan tiukentamista. Luovutetun selvityksen mukaan netissä olevaan laittomaan pelitarjontaan pitäisi puuttua tehokkaasti muun muassa estämällä ulkomaille pelaamiseen käytettävät tietoliikenneyhteydet ja maksujenvälitys.

Joensuun yliopiston oikeustieteen professori Kalle Määtän tekemässä taustaselvityksessä pohditaan myös mahdollisuutta, jonka mukaan laittomassa pelissä rahansa hävinnyt voisi halutessaan vaatia rahansa takaisin.