Kemijärvellä petyttiin Vanhaseen

Kemijärvellä ollaan pettyneitä pääministeri Matti Vanhasen tämänpäiväiseen vierailuun kaupungissa. Kansanliikkeen odottamia alueellistamistukia ei tullutkaan.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan kemijärveläisten on otettava sellutehtaan lopettaminen todesta. Pääministeri Matti Vanhanen kuunteli koko päivän Kemijärvellä kaupungin ja Itä-Lapin kuntien toiveita ja murheita.

Vanhasen mukaan kaikki voimat on keskitettävä uusien teollisten työpaikkojen saamiseen paikkakunnalle pikaisesti.

- Jos työttömyysjakso pääsee venymään yli kolmeen kuukauteen niin silloin todennäköisyys työllistymiseen heikkenee hyvin paljon ja nyt täytyy tehdä paljon töitä sen eteen, että uudet teolliset työpaikat löytyy ja tän liimapuupalkkitehtaan lisäksi tarvitaan vielä muita.

- Puun, metsien hoidon ja korjuun ja kuljetusten osalta en ole niin huolissani koska myös Stora Enso on luvannut hankkia vähintään entisen määrän puuta täältä. Ja onhan täällä muitakin puunhankkijoita olemassa eli olen aika vakuuttunut siitä, että jotta Suomi selviää ylipäätään puuhuollosta, niin myös Lapin metsiä joudutaan hakkaamaan, ei vähemmän vaan enemmän kuin viime vuosina on tehty. Se on tietysti tämän työllisyyden ja aluetalouden kannalta ratkaisevin homma.

Torstaina uutisoitu konepajan ja puupalkkituotannon tulo Kemijärven sellun tiloihin on Vanhasen mukaan hyvä alku. Kemijärvellä puupalkkituotantoa on epäilty kannattamattomaksi, koska alueelta puuttuu sopivan järeä raakapuu ja alalla on jo nyt ylituotantoa. Liimapuupalkkitehdas esittelee Kemijärvellä toimintaansa ensi viikolla.

Vanhasta oli sunnuntaiaamuna Kemijärvellä vastassa parisataapäinen tummiin pukeutunut joukko.