1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vanhanen: Hallitusyhteistyö toimii, Korhosella mielipiteenvapaus

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on ensi kerran julkisesti kommentoinut puoluesihteeri Jarmo Korhosen (kesk.) viikonlopun puheen synnyttämää keskustelua.

Korhonen arvosteli lauantaina Kuusamossa rajusti kokoomusta ja sanoi sen toimien vaarantavan jo hallitusyhteistyön. Vanhasen mukaan Korhosellakin on mielipiteenvapaus.

- Hän esitti mielipiteensä. Hallitusyhteistyö on sujunut hyvin, se jatkuu ja ohjelma tullaan toteuttamaan, Vanhanen totesi YLE Uutisille.

Korhosen hampaissa olivat viikonloppuna etenkin valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) ja opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.). Korhosen mielestä Häkämies on vältellyt vastuutaan Stora Enson tapauksessa ja Sarkomaa unohtanut aluepolitiikan korkeakoulujen rakenneuudituksessa. Vanhanen tukee kumpaakin ministeriä.

- Häkämies on toiminut yhtenäisen hallituksen linjausten mukaisesti ja korkeakoulu-uudistuksessa toteutetaan hallitusohjelmaa. Sen osalta asiat ovat vielä ratkaisemetta ja yksityiskohdat pöydällä sivistyspoliittisessa ministerivaliokunnassa, Vanhanen sanoi.