Hyppää sisältöön

Talvi on ollut lämpimin yli sataan vuoteen

Kuluva talvi on ollut lämpimin runsaaseen sataan vuoteen. Ilmatieteen laitoksen mukaan talven keskilämpötila oli suurimmassa osassa Suomea mittaushistorian korkein.

Ilmatieteen laitoksen mukaan korkeat lämpötilat johtuvat koko talven jatkuneista leudoista ilmavirtauksista sekä ilmastonmuutoksesta.

Joulu-helmikuun keskilämpötila oli maan etelä- ja keskiossa jopa yli kuusi astetta keskiarvoa korkeampi. Keskilämpötila oli Etelä- ja Keski-Suomessa +1,5 asteesta -4 asteeseen ja Pohjois-Suomessa -3 asteesta -8 asteeseen. Niin sanottuja talvipäiviä, jolloin vuorokauden keskilämpötila on nollan alapuolella, oli joulu-helmikuun aikana maan eteläosassa 20 - 30 ja keskiosassa 45 - 55. Tyypillisesti talvipäivien määrä vaihtelee maan etelä- ja keskiosassa 60 ja 80 välillä. Lapissa talvipäiviä oli joulu-helmikuun aikana kymmenkunta tavanomaista vähemmän. Normaalisti lähes kaikkina talvipäivinä vuorokauden keskilämpötila jää Lapissa nollan alapuolelle. Lämpötilamittauksia on tehty yli sadan vuoden ajan. Tähän asti lauhin talvi on ollut vuosilta 1924 - 1925. YLE Uutiset

.
.