1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kanerva pyytää anteeksi käytöstään tekstiviestikohussa (video)

Ulkoministeri Ilkka Kanerva myöntää käyttäytyneensä tahdittomasti ja on pyytänyt tekstiviesteistä aiheutunutta kohua julkisesti anteeksi. Kanerva puhui asiasta pitkään perjantain vastaisena yönä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Puolilta öin Brysselissä järjestetty Suomen huippukokousvaltuuskunnan tiedotustilaisuus sai yllättävän käänteen, kun sekä puheenjohtaja Jyrki Katainen että ulkoministeri Ilkka Kanerva ottivat kantaa viime päivien tekstiviestikohuun.

Puheenjohtaja Katainen vakuutti, ettei asiaa ole kokoomuksessa käsitelty sen paremmin kevyesti kuin huumorillakaan. Tekstiviestien lähettämistä Katainen piti pääsääntöisesti Kanervan omana asiana, vaikka toivoi hänen vastaisuudessa säästävän itseään ja läheisiään myös tältä osin.

Vakavampana Katainen piti julkisuudessa esitettyjä väitteitä, joiden mukaan Kanerva on käyttänyt hyväkseen julkista asemaansa hankkiakseen joillekuille henkilöille aiheetonta etua. Katainen kertoi käyneensä Kanervan kanssa tästä asiasta pitkän ja perusteellisen keskustelun. Kanervan antamat vakuutukset olivat Kataista tyydyttäneet, ja hän ilmoitti ulkoministerin yhä nauttivan hänen luottamustaan.

Kataisen jälkeen puhunut Kanerva aloitti myöntämällä, että on käyttäytynyt tahdittomasti. Hän selitti käytöstään toteamalla, että suhtautuu yleensä ihmisiin luottavaisesti. Tällä kertaa hän oli kuitenkin tehnyt virhearvion, josta hän yksin kantaa vastuun. Hän pyysi anteeksi kaikilta, joiden mielen oli menettelyllään pahoittanut.

Pääministeri Vanhanen kuunteli Kataisen ja Kanervan tilityksiä vakavana, mutta ei ottanut niihin minkäänlaista kantaa.

Kanerva itse sanoi haluavansa jatkaa työtään ulkoministerinä, Katainen antoi hänelle täyden tuen.

YLE Uutiset