Hyppää sisältöön

Ilkka Kanerva joutuu eroamaan

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) joutuu jättämään tehtävänsä. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen vahvisti asian eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen tiedotustilaisuudessa.

Katainen kertoi Ilkka Kanervan kyvyn toimia ulkoministerinä heikentyneen merkittävästi. Kataisen mukaan oli suuri riski siihen, että Kanervan jatkaminen ulkoministerinä olisi vaikuttanut koko hallituksen työhön.

Kataisen mukaan päätös Kanervan erosta oli äärettömän raskas ja vaikea. Hän kuvaili Kanervaa ystäväkseen ja kehui tämän ulkoministerinä tekemää työtä.

Hänen mukaansa viime viikkojen lehdistökohu vaikeutti päätöksen tekemistä. Kataisen mukaan on vaarana, että häntä syytetään median edessä taipumisesta. Hän katsoo kuitenkin tehneensä ainoan oikean päätöksen. Katainen kertoi antaneensa Kanervalle anteeksi.

Muut hallituspuolueet ovat kertoneet antavansa tukensa Kanervalle ihmisenä. Katainen kertoi tehneensä päätöksen Kanervan erottamisesta jo ennen kuin Hymy-lehti julkaisi Kanervan viestit.

Vielä maanantaina päivällä Kanerva itse vakuutti, että ei aio erota tekstiviestikohun takia.