Hyppää sisältöön

Anttila puolustaa hintaehdotustaan

Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) on edelleen sitä mieltä, että elintarvikkeisiin voisi laittaa kaupoissa kaksi eri hintaa, joista toinen olisi hinta ilman arvonlisäveroa ja toinen hinta veron kanssa.

Anttila puolustaa Forssan Lehden kolumnissaan ehdotustaan, jossa ruuan hintaan laskettaisiin arvonlisävero vasta kassalla. Kuluttajaliitto tyrmäsi ehdotuksen viikolla, koska sen mukaan tuotteen kokonaishinnan on oltava hintalapussa.

- Kysymys on kaupan hinnoittelun saamisesta läpinäkyväksi, jotta kuluttajakin voi hahmottaa, mikä osuus siinä hinnassa on arvonlisäveroa, Anttila kirjoittaa. Lisäksi ministeri huomauttaa, että kahden hinnan esillä pitämisestä on aiempaakin kokemusta: euroon siirryttäessä tuotteille ilmoitettiin aina euro- sekä markkahinnat.

Maatalousministerin mukaan veron osuuden näkyminen kuluttajalle auttaisi ihmisiä käsittämään hallitusohjelmaan kirjatun ruuan arvonlisäveron alennuksen nykyisestä 17:stä 12 prosenttiin. Alennus on näillä näkymin luvassa syksyllä 2009.

.
.