Hyppää sisältöön

Menestyskirjailija Stieg Larssonin perintöriidasta kirja

Ruotsalaisen menestyskirjailija Stieg Larssonin kuolemanjälkeisistä perintöriidoista on tekeillä kirja. Teosta kirjoittaa Larssonin pitkäaikainen avopuoliso Eva Gabrielsson. Asiasta kertoi ensimmäisenä Norska Dagbladet.

Vuonna 2004 kuolleen Stieg Larssonin miljoonaperinnön ovat saaneet hänen isänsä ja veljensä. Kirjailijan kanssa yli 30 vuoden ajan asunut Gabrielsson jäi perinnöttä, ja on taistellut saadakseen haltuunsa Larssonin teosten oikeudet. Asiasta kertoi ensimmäisenä Norska Dagbladet.

Larsson oli juuri ennen kuolemaansa saanut valmiiksi Millenium-trilogiana tunnetun kirjasarjan. Postuumisti julkaistut kirjat on käännetty kymmenille kielille ja ne ovat myyneet miljoonittain. Trilogian ensimmäisestä osasta Miehet jotka vihaavat naisia on myös tehty elokuva.

Ruotsissa ilmestyy lähiaikoina myös kaksi muuta Stieg Larssonista kertovaa teosta. Niiden kirjoittajia ovat Larssonin kustantaja Jan-Erik Pettersson sekä toimittaja-kirjailija Kurdo Baksi, joka kirjoittaa kertomusta ystävyydestään Larssonin kanssa.