Hyppää sisältöön

Suomalaiset rauhanturvaajat jälleen tulitaistelussa

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat joutuneet jälleen tulitaisteluun Afganistanissa. Rauhanturvaajat selvisivät tilanteesta vahingoitta.

Ruotsalais-suomalainen rauhanturvaajajoukko oli liikkeellä yhdessä Afganistanin poliisin ja armeijan kanssa vastuualueensa länsilaidalla, kun afganistanilaisia vastaan avattiin tuli. Rauhanturvaajat olivat tällöin noin kilometrin päässä tapahtumapaikalta.

Suomalaisia rauhanturvaajia oli partiossa 5-10 ja ruotsalaisia 20-30, maavoimien tiedotuspäällikkö Lauri Inna kertoi YLE Uutisille.

Yhteenotto alkoi noin kello 06.30 paikallista aikaa (noin 04.00 Suomen aikaa) 160 kilometrin päässä lounaaseen rauhanturvaajien tukikohdasta Mazar-i-Sharifista. Hyökkäystä seurannut laukaustenvaihto jatkui tunteja, jonka aikana myös rauhanturvaajia kohti ammuttiin.

- Suomalaisjoukot tarkkailivat tätä tilannetta, mutta myös heitä kohti on käytetty tulta. Kaikkiaan tämä tapahtuma kesti muutamia tunteja, Inna kertoi.

Paikalle lähetettiin avuksi ilmatukea. Afganistanin turvallisuusviranomaiset ja rauhanturvaajat puolustautuivat käsiasein.

Tilanteen lauettua suomalaiset jatkoivat partiointia alueella.

- Tottakai nämä tilanteet ovat erittäin haastavia ja riskialttiita, mutta tässäkin tukitehtävässä rauhanturvaajat osoittivat osaamista ja ammattitaitoa, Inna summaa.

.
.