Hyppää sisältöön

Sadat talot palavat sähkövikojen ja laitteiden väärän käytön takia

Sähkölaitteiden viat tai laitteiden varomaton käyttö ovat yleisimpiä tulipalojen syitä. Sähkölaitteen tai -asennuksen vika tai laitteen huollon laiminlyönti on aiheuttanut tänä vuonna jo yli 500 rakennuspaloa. Lisäksi laitteiden tai koneiden väärä käyttö on sytyttänyt noin 170 tulipaloa.

Kuva: YLE

Luvut ilmenevät Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön SPEKin keräämistä tiedoista. Järjestön mukaan suurin osa sähköpaloista voitaisiin estää ihmisten omalla toiminnalla. Kun uusi laite hankitaan, sen käyttöohjeet tulisi lukea tarkkaan ja ohjeita pitäisi myös noudattaa. Lisäksi sähköasennusten olisi oltava kunnossa ja rikkinäiset laitteet viedä ammattilaisen korjattaviksi.

Tilaston mukaan lasten tulitikkuleikit ovat puolestaan aiheuttaneet lähes 250 paloa, mikä on SPEKIin mielestä huolestuttavan korkea lukema. Tupakointi sisätiloissa on johtanut noin290 tulipaloon.

Tulipaloissa on kuollut tänä vuonna jo 89 ihmistä.

Elokuvateattereissa alkaa tänään perjantaina pyöriä mainosfilmi, joka muistuttaa ihmisiä oman ennakoivan toiminnan merkityksestä tulipalojen ehkäisyssä. Filmi on kielletty alle 16-vuotiailta. SPEK tutkii, millaisen vastaanoton filmi saa. Myöhemmin filmi on tarkoitus laittaa myös nettiin.

.
.