Kauhajoen ampuja kuoli vammoihinsa

Kauhajoella aamupäivällä ainakin kymmenen ihmistä surmannut mies on kuollut vammoihinsa. Tampereen yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Matti Lehto vahvistaa YLE Uutisille, että ampuja Matti Saari kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Mies oli ampunut itseään päähän. Hän oli sairaalaan tuotaessa syvässä tajuttomuustilassa. Ampujaa hoidettiin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Ampumavälikohtauksessa sai surmansa ainakin kymmenen muuta ihmistä ja haavoittui kolme. Vakavasti loukkaantunut nainen on tajuissaan Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, mutta tarvitsee ampumavamman vuoksi leikkaushoitoa.

Seinäjoen keskussairaalan valmiuspäällikön Kari Saarisen kaksi lievästi haavoittunutta on saanut hoitoa Kauhajoen terveyskeskuksessa.

TAYS:ssa valmius auttaa ammuskelun uhreja

Tampereen yliopistollinen sairaala oli myös valmiudessa auttamaan muita ammuskelun uhreja ja lähettämään ammuskelupaikalle lääkäriryhmänsä. Tilanne kuitenkin muuttui niin, ettei Tampereelle tarvitse siirtää nähtävimmin kuin yksi haavoittunut eli ampuja.

- Meille kerrottiin, että monessa paikassa on ollut polttopulloja, minkä vuoksi häkä on levinnyt rakennuksessa. Meille annettiin tieto, että rakennuksessa ei olisi sisällä kuin vainajia, TAYSin johtajaylilääkäri Matti Lehto kertoi YLE Uutisille.

Tämän hetkisten tietojen mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun SeAMK:n Liiketalouden, yrittäjyyden ja ravitsemisalan yksikön toimipisteessä Kauhajoella on kuollut ainakin yhdeksän henkilöä.