Hyppää sisältöön

YouTube harkitsee ase-esittelyvideoiden kieltämistä

YouTube-sivusto harkitsee ase-esittelyvideoiden kieltämistä, kertoo Googlen maajohtaja Petri Kokko. Google omistaa videoita välittävän YouTube-palvelun, joka on julkaissut kouluampujien uhkailuvideoita.

Kokko kertoo Iso-Britannian jo päättäneen, etteivät asevideot ole käyttäjäsääntöjen mukaisia. Maajohtaja muistuttaa, että käyttäjäsäännöt rajaavat jo nyt monenlaiset videot kielletyksi sivustolla.

Kokon mukaan ylläpitäjän on mahdoton koko ajan tarkkailla, mitä käyttäjät laittavat palveluun. Joka minuutti YouTube-palveluun ladataan 13 tuntia videomateriaalia eri puolilta maailmaa.

Käyttäjät voivat vaikuttaa siihen, että sopimattomat videot poistetaan sivustolta. Kokon mukaan esimerkiksi itseä koskevien epämiellyttävien videoiden poistamista voi pyytää sivuston valvojilta.

- Meillä toimii hyvin ja tehokkaasti se, että käyttäjät itse liputtavat sopimattomia videoita. Kuten tässäkin tapauksessa, profiili otettiin nopeasti pois, lisää Kokko.

Maajohtaja kertoo, että Kauhajoen tragedia on koskettanut syvästi yhtiön työntekijöitä. Kokko lisää, että tapahtuma varmasti herättää ajatuksia koko internet-alassa.

.
.