Hyppää sisältöön

Enemmistö suomalaisista tukee sisäministeri Holmlundia

Suomalaisten ylivoimainen enemmistö hyväksyy sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) jatkamisen ministerinä Kauhajoen ampumatapauksen jälkeenkin.

Taloustutkimuksen YLE Uutisille tekemän kyselyn mukaan Holmlundin eroa vaatii kahdeksan prosenttia kyselyyn vastanneista, mutta 82 prosenttia on sitä mieltä, että Holmlundin ei tarvitse luopua sisäministerin salkusta. Joka kymmenes vastaaja ei ota kantaa eroasiaan.

Kyselyyn haastateltiin keskiviikkona ja torstaina yhteensä 500 henkilöä ja kyselyn virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

Vastaajilta kysyttiin, pitäisikö sisäministeri Anne Holmlundin erota Kauhajoen ampumatapauksen vuoksi.

Vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannattajat kriittisimpiä Tiukimmin Holmlundin eroa vaativat eduskunnan ulkopuolisten pienpuolueiden sekä vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannattajat. Pienpuolueiden tukijoista joka neljäs erottaisi Holmlundin. Vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannattajista Holmlundin eroa vaatii vajaa viidennes. SDP:n äänestäjistä Holmlundin eroa vaatii joka kymmenes, mutta yli 80 prosenttia SDP:n tukijoista hyväksyy Holmlundin jatkamisen sisäministerinä. Hallituspuolueiden keskustan, kokoomuksen ja RKP:n kannattajista 90 prosenttia tukee Holmlundin jatkoa. Kriittisimmin Holmlundin jatkamiseen ministerinä suhtaudutaan Itä-Suomessa, missä Holmlundin eroa vaatii 14 prosenttia vastanneista. Ikäryhmistä Holmlundin eroa vaativat eniten 50-64 -vuotiaat, joista eroa kannattaa 13 prosenttia. Miesten ja naisten välillä ei ole eroa suhtautumisessa Holmlundin jatkamiseen sisäministerinä.