Hyppää sisältöön

Katainen: Murhenäytelmien ehkäisy ei rahasta kiinni

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on ottanut voimakkaasti kantaa aselain pikaisen tiukentamisen puolesta. Katainen haluaa myös väljentää terveystietojen tietosuojaa ja peräänkuuluttaa Suomeen välittämisen ryhtiliikettä.

Katainen vaatii internetin virtuaaliyhteisöiltä samoja moraalin ja etiikan määritelmiä ja hyvän ja pahan käsitteitä kuin todellisessa elämässä.

Katainen lupasi myös kaiken tarvittavan rahan koulusurmien estämiseen. Hän arveli kuitenkin kokoomuksen puoluevaltuustossa, että Jokelan ja Kauhajoen tapauksissa on ollut kyse jostain rahaa suuremmasta.

- Haluan, että jokainen suomalainen ottaa tämän vakavasti. On oikein, kun katson vähän kaverinkin perään. On oikein että tiedän mitä naapurin mummolle kuuluu. On oikein, että kerron viranomaisille, jos kaverin käyttäytymien huolestuttaa, Katainen sanoo.

Katainen julkisti puoluevaltuuston kokouksessa myös kokoomuksen kuntavaaliohjelman. Sen keskeiset teemat ovat peruskoulu, terveyspalvelut, ikäihmisten kotipalvelut, yhteisöllisyys ja huolenpito kuntien henkilökunnasta.