Hyppää sisältöön

Paavo Haavikko, Sofi Oksanen ja Jukka Parkkinen saivat Kirjailijaliitolta tunnustukset

Suomen Kirjailijaliitto on myöntänyt vuoden 2008 tunnustuspalkintonsa akateemikko Paavo Haavikolle. Raadin luonnehdinnan mukaan "elämäntyöllään Paavo Haavikko on noussut kansakunnan suurmiesten joukkoon."

Paavo Haavikon kirjallinen tuotanto käsittää yli 70 teosta. Esikoisrunokokoelmansa Tiet etäisyyksiin hän julkaisi vuonna 1951. Haavikko on kirjoittanut myös proosaa, näytelmiä ja oopperalibrettoja. Hänet tunnetaan lisäksi yhteiskunnallisena keskustelijana. Tunnustuspalkinnon suuruus on 10 000 euroa. Tinkimättömälle Oksaselle Waltari-palkinto

Sofi Oksanen saa Kirjailijaliitolta kiitosta rohkeista ja laaja-alaisista aihevalinnoista. Nuorelle kirjailijalle tarkoitetun Waltari-palkinnon perusteissa mainitaan, ettei Oksanen "pyytele anteeksi näkemyksiään eikä taiteellista tinkimättömyyttään, eikä ainakaan sitä, että kirjoittaa naisista."

Palkinnon suuruus nyt Mika Waltarin juhlavuonna on 8 000 euroa.

Lastenkirjailija Parkkista muistettiin Tirlittanilla

Kirjailija Jukka Parkkinen on luonut monia arvostettuja lasten- ja nuorten kirjasarjoja kuten Korppi-kirjat. Parkkinen on palvellut nuorta lukijakuntaa jo vuosikymmenien ajan ja saa siitä kiitokseksi tämän vuoden Tirlittan-palkinnon, joka on suuruudeltaan 5 000 euroa.

Parkkinen on kirjoittanut proosan lisäksi nuorille suunnattuja kuunnelmia, näytelmä- ja tv-käsikirjoituksia sekä loruja.

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot jaettiin Turun kirjamessuilla sunnuntaina.

.
.