Hyppää sisältöön

Junaliikenne palautumassa normaaliksi

Junaliikenne on palautunut lähes normaaliksi tietokonevian aiheuttamien häiriöiden jälkeen. Ratahallintokeskuksen mukaan Helsingistä lähtevät kaukoliikenteen junat kulkevat pääosin aikataulussa. Yksittäisille junille saattaa tulla korkeintaan kymmenen minuutin myöhästymisiä.

Muualta Suomesta etelään palaavat junat ovat aikataulustaan jonkin verran myöhässä, sillä niiden lähtö Helsingistä viivästyi aamulla useita tunteja. Ratahallintokeskuksen mukaan tällä hetkellä eniten myöhässä on Oulusta tuleva juna, joka on noin vartin aikataulustaan jäljessä.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junat kulkevat pääosin normaalisti. Ratahallintokeskus kehottaa matkustajia varautumaan siihen, että E-junat perutaan myös perjantaiaamuna aamuruuhkan aikana kello 7-9. Peruutusten tavoitteena on parantaa rantaradan junien täsmällisyyttä.

Tietokonevika junien kauko-ohjausjärjestelmässä pysäytti torstaiaamuna junaliikenteen eteläisessä Suomessa. Junaliikenne jouduttiin pysäyttämään, kun käskyt eivät menneet läpi kauko-ohjausjärjestelmään.

Aamulla puoli kuudelta alkanut vika saatiin kahdeksan aikaan paikallistettua, mutta se palasi hetkeksi pian korjaamisen jälkeen. Kauko-ohjausjärjestelmän ongelmia oli aamulla rantaradalla ja pääradalla, eli Helsingin ja Turun sekä Helsingin ja Riihimäen välillä.

Ratahallintokeskus arvioi, että asemilla ja junissa oli jumissa pahimmillaan kymmeniä tuhansia matkustajia. Junia pyrittiin ohjaamaan asemille, mutta osa junista on jäänyt hetkeksi asemien välille.

VR varautuu korvaushakemuksiin VR varautuu maksamaan korvauksia asiakkailleen tämänpäiväisestä liikennekatkoksesta. Yhtiö odottaa runsasta korvaushakemusten määrää, ja korvaukset käsitellään tapauskohtaisesti. Liikenneministeri Anu Vehviläinen vaatii VR:ltä selvitystä tämän aamuisesta junaliikennekatkoksesta. Ministeri vaatii selvitystä VR:ltä

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) vaatii VR:ltä selvitystä torstain junaliikennekatkoksesta. Vehviläinen välitti viestin Luxemburgista erityisavustajansa välityksellä.

Ministeri vaati ja sai VR:ltä selvityspyynnön jo reilu vuosi sitten, jolloin VR:n kalusto myöhästeli toistuvasti. Tuolloin yhtiö teki useita toimia tehdäkseen junaliikenteestä sujuvaa.

Vehviläisen mukaan tällä kertaa kyse on yksittäistapauksesta, jonka vaikutukset tosin olivat varsin laajat.