Hyppää sisältöön

Minkälainen on suomalainen elämä nyt?

Nykyaikaiset suomalaiset elämäntarinat saavat kodin tiistaina avatulla internet-sivustolla. Vuosikerta.fi -sivusto tarjoaa elämäkerroista kiinnostuneille mahdollisuuden kirjoittaa oman tarinansa ja lukea muiden tavallisten suomalaisten elämän kohokohdista ja syvänteistä.

Vuosikerta.fi ei jätä kirjoittajaa yksin työnsä kanssa, vaan se opastaa kirjoittamaan elämästä erilaisten otsakkeiden alle. Muistelun aiheina ovat muun muassa lapsuuden leikit, isovanhemmat, harrastukset tai vaikka sotakokemukset.

Kirjoittamansa tekstit voi jakaa kaikkien sivuston käyttäjien kanssa tai pitää salaisina. Muistelmia voi myös koristella kuvilla tai muilla muistoilla.

Sivusto on suunnattu pääasiassa suurille ikäluokille, kertoo Ina Ruokolainen, joka on toinen sivuston perustajista.

- Yleensä kiinnostus omiin juuriin viriää siinä 40 vuoden iän ylittäneillä. Oman elämän asioiden muistelu tai penkominen kiinnostaa siinä vaiheessa, kun on jo sen verran elämänkokemusta ja ehkä lapsiakin, Ruokolainen kertoo.

Ruokolaisen mukaan ajatus elämäkertoja kokoavasta verkkopalvelusta syntyi vastauksena iäkkäämmille ihmisille tarkoitettujen internet-palvelujen puutteeseen.

- Tällä hetkellä monet iäkkäämmät ihmiset ovat jäämässä eläkkeelle. He ovat tottuneet käyttämään internetiä, mutta heitä varten ei ole juurikaan verkkopalveluja.

Toinen sivuston perustamiseen vaikuttanut tekijä oli elämäkertakurssien viimeaikainen suosio.

Vuosikerta.fi -sivustoa saa kokeilla internetissä ilmaiseksi, mutta sen käyttäjäksi rekisteröityminen on maksullista.

YLE Uutiset

.
.