Hyppää sisältöön

WWF: Ilmasto lämpenee ennusteita nopeammin

Maapallon ilmasto on lämpenemässä nopeammin kuin tiedemiehet ovat ennustaneet, kertoo ympäristöjärjestö WWF. Järjestö on tehnyt koosteen uusimmasta ilmastotieteellisestä tutkimuksesta. Koosteesta ilmenee, että ilmaston lämpeneminen on Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n ennusteita voimakkaampaa.

Tämän seurauksena on elintärkeää, että ilmastopäästöjen vähentäminen nopeutuu ja vähentämistavoitteet muuttuvat kunnianhimoisemmiksi, sanoo WWF:n tukena ollut IPCC:n uusi varapuheenjohtajal Jean-Pascal van Ypersel.

WWF vaatii EU:ta asettamaan tavoitteeksi vähintään 30 prosentin päästövähennykset vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Päästöjä tulee järjestön mielestä vähentää EU:n rajojen sisäpuolella sen sijaan, että päästöjä kompensoidaan kehitysmaissa. WWF pyytää EU:ta myös sitoutumaan kehitysmaiden auttamiseen tukemalla ja rahoittamalla niiden päästöjen vähennystoimia ja sopeutumista niihin ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, joita ei enää voida välttää.

Uusin tutkimustieto on yhä dramaattisempaa. WWF:n mukaan Jäämeri on nopeaan tahtiin menettämässä kesäaikaista jääpeitettään, mitä ei ole tapahtunut yli miljoonaan vuoteen. Uusi tieto kertoo myös, että Brittein saarten ja Pohjanmeren alueella voimakkaat myrskyt ovat yleistymässä, mikä johtaa kasvaviin myrskytuhoihin Länsi- ja Keski-Euroopassa. Samaan aikaan Välimeren alueen kuivuusjaksot pahenevat.

YLE Uutiset

.
.